Keittiössä käy kuhina. Neljä kirsua nuuskuttaa ilmaa ja kahdeksan silmää tarkkailee mitä omistaja puuhaa. Lihat paloitellaan pieniksi paloiksi ja laitetaan treenivyön taskuun.
Silloin kun rahatilanne sallii käytän niin nameina kuin perusruokanakin vain lihaa ja mahdollisimman paljon riistaa. Yleisimmin herkkuihin lukeutuvat poron maksa, luuton kalkkuna sekä kuivatut lihaherkut (peurasta, hirvestä ja kanista mieluiten). Joskus namien joukkoon eksyy kuitenkin muutakin, kuten Acana nappuloita, Zewepeakin lihalastuja, Natures Menun ja Natural Menun puolikosteita napuja tai paistettua jauhelihaa.

Tiistaisin käyn Viiman ja Hallan kanssa treenaamassa Koirakoulu Visiossa parikoirakurssilla. Harjoittelemme sitä, miten treenataan yhdessä. Opitaan odottamaan omaa vuoroa ja tulemaan kutsuessa kun oma vuoro alkaa sekä palaamaan sitten omalle paikalleen. Samat treenit ovat siirtyneet kotioloihin nyt myös useamman koiran kanssa. Yleisesti kaikilla neljällä on samantyyppiset mutta eriväriset pyöreät matot käytössään, joskus käy kuitenkin niin, että yksi matto on likaantunut ja joutunut pesuun.

Omasta mielestäni olemme edenneet hyvin, mutta tietenkin ns. "tavikset" eivät vielä ymmärrä hienoutta, sillä olemme pisteessä jossa kolme koirista pysyy matoilla hyvin, yksi vielä hiukan haahuilee, mutta on jo alkanut saada juonesta kiinni. Hallan ja Viiman kanssa on aloitettu oman nimen tarkka tunnistus, eli että oman nimen kuullessaa saa ottaa nappulan, mutta ei toisen nimen kuullessaan. Ja se on mennyt todella hyvin! Sitä kokeilallaan sitten seuraavaksi myös Bellan kohdalla ja Danyllä tietenkin käytämme siinä taskulamppua, koiran kuurouden takia.

Tässä yhdessä treenaillaan: https://youtu.be/sHg-nrr50lE