Tänään kasvattaja tuli katsomaan pentuja ja otettiin sitten valokuvia. Täytyy myöntää, että valokuvaaminen ei tosiaankaan kuulu vahvuuksiini. Mikä luultavasti on hienoinen pettymys kasvattajille, koska ainakin itsestäni tuntuu, että kauhean monet koiraharrastajat ottaa todella hienoja kuvia tai vähintään tuntee jonkun, joka on niitä valmis napsimaan.

Rae ei kauheasti pitänyt tästä kuvaamis osuudesta, sillä pennut kitisivät melko paljon kun ne vietiin emon turvasta valokuvattaviksi. Vaikka eipä me pitkälle menty, lähinnä nostettiin pikkuinen tyynylle, joka toimi kuvaus alustana. Valoa oli vaikea saada tarpeeksi, mutta kyllä me lopulta jonkinlaisia kuvia saimme lapsosista. Ja ilmeisesti ainakin Ninna oli tyytyväinen, mikä on toki tärkeintä. Pyrittiin kuitenkin siihen, ettei ketään kuvattu liian pitkiä pätkiä putkeen, vaikka onnistunutta kuvaa ei heti olisikaan saatu.

IMG_3068.jpg

Pohdittiin myös tarkemmin pentujen värejä ja päädyttiin siihen, että Kajo on sininen eikä ruskea. Sillä harmaaltahan tuo näyttää ja koska Valokin on dilluutio pentu, niin kaiken järjen mukaan yhtä hyvin Kajokin voi sellainen olla. Dilluutio geeni tulee oletettavasti Tikrun puolelta, sillä Tikrun toisen pentueen ainokainen pentu on myös creme värinen. Myönnettäköön, että itse olisin toivonut, että joukossa olisi ollut myös kilppareita, mutta tällä kertaa niitä ei nyt tullut. Ehkä joskus toiste sitten.

Koko perhe tuntuu olevan melkoisesti innoissaan pikkuisista ja perheen sisäisiä katsojia riittää, joskin muita katsojia ei sitten otetakkaan vastaan ennen kuin pennut ovat vähän isompia. Vähintään neljä viikkoisia.

Pikkuiset ovat kasvaneet hyvin aina pikkuriikkistä Hehkua myöten. Vaikka oikeastaanhan jokainen pentu oli oikein hyvän kokoinen jo syntyessään, sillä pikkuisten hyvän alaraja paino liikkuu siinä 85grammassa ja Hehkukin painoi kuitenkin sen 100g. Nyt on painoa kertynyt jo useampi kymmenen grammaa lisää, joten hyvältä näyttä!

Sen lisäksi kiinnostusta on osoitettu jo Sysiä sekä Valoa kohtaan, mikä on todella hyvin, kun kuitenkin pennut ovat vasta muutaman päivän ikäisiä, eikä kissalan sivuillakaan ole vielä päivitystä nassikoista. Plus, kyseessä on kissalan ensimmäinen pentue, niin ei oikein voi vedota maineeseenkaan. Eipä pentuetta ole piilossa pidetty, eikä asiasta hyssytelty, mutta eipä hirveästi ole huudeltukaan. Odotan jo innolla sitä, että pikkuiset lähtevät kunnolla liikkeelle ja näyttävät luonteensa selkeämmin.

Tähän mennessä, luonteista ei tietenkään pysty sanomaan paljoa. Sysi ja Hehku tuntuvat koko ajan olevan kiistasilla nisistä, vaikka niitä onkin enemmän kuin pentuja. Sysi on myös se, joka on eniten äänessä ja se, joka tuntuu vähän väliä olevan hiuan hukassa. Valo on se, jolla sitten taas on kovin ääni, vaikka eipä neito sitä tunnu käyttävän kovinkaan paljoa. Kajo tuntuu tähän mennessä rauhallisimmalta tapaukselta, joskin temperamenttia siltäkin löytyy, sillä se sähisee jo, mikäli jokin ei miellytä. Hehku on hyvin sinnikäs otus, mutta joutuu monesti erilleen muista nukkumaan. Saa nähdä miten aika luonteita muokkaa ja tuo esiin!