Tänään on ollut melkoista ajelemista. Hain Roudan Padasjoelta, jossa se oli vierailemassa ja toin mukanani kognitiotestiin sekä tapaamaan Saria. Kognitiotesti testaa sitä kuinka koira ymmärtää ihmisten eleitä ja vihjeitä, muistia ja loogista päättelyä sekä ongelmanratkaisukykyä ja itsehillintää. Testejä tekee smartDOG (https://smartdog.fi/smartdog-testit), jonka omistaa Katriina Tiira (Suosittelen! Sain tietää lisää koirastani ja oli hyvin kiehtovaa!). Pitää jossain välissä viedä Viima ja Hallakin.
Routa pärjäsi testissä hyvin, joskin sekä Katriinaa, että minua harmitti hiuikan, että neiti hermoili viereisestä huoneesta tulevia ääniä yhdistettyinä koiran hajuun. Se oli huolissaan koko testin ajan ja vaikka kykeni silti toimimaan ja tekemään, ei sen keskittyminen ollut ihan täysillä siinä mitä se teki. Mutta siihen nähden se kyllä suoritti testin erinomaisesti! Ja saankin olla ylpeä pikku otuksesta. Katriinakin kehui Roudan ja oli sitä mieltä, että ehdottomasti tulisi käyttää jalostukseen näin rauhallisesti toimivaa bordercollieta, sillä liian kiihkeitä on jo muutenkin niin paljon, ettei kiihkeyttä kannattaisi jalostaa enempää. Sitten pitäisi vain löytää sopiva sulho. Muttei mennä asioiden edelle, ensin täytyy odottaa lonkka, kyynärä ja selkä kuvat. Eläinlääkäri oli sanonut, ettei niissä ollut mitään vikaa, mutta katsotaan nyt mitä kennelliitto sanoo.

Oli samaan aikaa ihanaa ja sydäntä riipaisevaa nähdä Routa. Luennon jälkeen (Katriina Tiira - Koira avusteinen toiminta), palautin Roudan takaisin Antille ja vihlaisi kun Routa seurasi perässäni takaisin autolle. Jouduin jättämään sen paikkamakuuseen, jotta pääsin auton sisälle ilman koiraa. Josta lopulta Antti sai Roudan huomion itseensä, jottei se juossut auton perään. Koska käynnistäessäni auton, Routa nousi ylös ja otti muutaman askeleen kohti. Se suretti. Oletin, että Routa olisi iloisena jäänyt Antin luokse. Toki se viihtyy siellä ja oli selvästi ollut ruoka aikaan kotona, mutta olin toivonut, että side Anttiin olisi jo muodostanut huomattavasti vahvemmaksi kuin side minuun. Ehkä se onkin ja otan tämän vain turhan raskaasti. Onhan mahdollista, että Routa vain seurasi minua, koska olin ainoa lähtijä laumasta.

Sitten illalla kun tämä kuuden tunnin edestakaisin ravaaminen autolla oli päättynyt, pääsin kotiin ja päädyin nopeasti siivoamaan pentujen sotkut, sillä meille tuli ensimmäiset pentujen katsojat! Katsojat tulivat varsinaisesti Hehkun takia, mutta tilanne muuttuikin kesken kaiken ja heidän kiinnostuksensa osuikin Valoon. Joka tarkoittaisi sitä, että molemmille tytöille ja mahdollisesti Kajolle saattaisi olla ottajat ja enää Sysi olisi vapaana. Ja sekin oikeastaan kysymysmerkin kera. Ketään ei kylläkään ole vielä virallisesti varattu, joten vielä ehtii ;)
Täytyy myöntää, että itku tulee kyllä kun Hehkusta tulee aika luopua. Tänäänkin neiti kiipesi väkisin syliin ja kun siirsin sen sitten pois, niin se tuli nukkumaan käteni päälle <3