Tänään muksut täyttivät 3vkoa, saivat pikkuiset pentulaatikkoonsa hiekkalaatikon ja ensimmäisen kiinteän ruokansa maisteltavaksi. Tietty Raehan siitä suurimman osan söi, eikä pennut. Mutta saivat maistella. Hehku kaatui päistikaan naamalleen ruokaan ja nousi ylös päätään pudistellen, mutta totesi ilmeisesti sen olleen hyvää, sillä alkoi heti syödä. Sysi kävi myös maistelemassa ihan kupista. Kajo ja Valo sen sijaan tassuttelivat ruuan ylitse, mutta Kajo ainakin nuoleskeli ruokaa sitten tassuistaan. Käyhän se niinkin.

bild%202%20%282%29.jpg

Toinen ruoka ei maistunut oikein kellekään, eli liha kelpasi paremmin (veteen lioteltuna ja vitaminoituna) kuin Miamorin penturuoka. Kolmanneksi saavat sitten lioteltuja raksuja maistella ja neljänneksi muussattuja pinkkejä.

Kide on keksinyt omia lapsosia nytten ja siirtelee niitä pentulaatikosta raapimapuun pesään. Piti ottaa se alas, ettei pennut tipahda sieltä Kiteen heränneen äidinvaiston myötä. Rae ei ole millänsäkään vaikka kuka tulisi pentuja katselemaan, eikä sitä haittaa Kiteen asioihin puuttuminen.

Pikkuiset ovat koko ajan enemmän ja enemmän virkeänä ja liikkeellä. Käveleminen on tosin yhä huteraa, mutta hyvin tuntuu istuminen jo sujuvan suurimmalta osalta.

Tässä olisi ihasteltavaksi 3vkon kuvat!

"Sysi"/"Pepe"
IMG_3216.jpgIMG_3314.jpgIMG_3316.jpg

Kuvia ottaessa Sysi huusi lähes koko ajan, eikä tuntunut pitävän siitä lainkaan. Kide ja Rae olivat kumpikin huolissaan asiasta. Sysi tuntuu luonteeltaan olevan vähän sellainen valittaja tyyppi, tai ainakin tosi paljon on asiaa! Mutta on kuitenkin suurimmaksi osaksi seuraamassa Hehkun jäljissä, uteliaisuudessa siis hyvänä kakkosena.

"Valo"/"Vanni"
_IMG_3242.jpgIMG_3245.jpgIMG_3246.jpg

Valo on selkeästi kaikkein arin tapaus. Se sähisee ja kitisee herkästi jos tapahtuu jotain uutta tai muuten pelottavaa. Muuten se on melkoisen itsenäinen kuljeksia pentuboksissa. Kaunis neiti, mutta en ehkä heti lähtisi suunnittelemaan näyttelyuraa, ellei tuosta rohkaistu. Tietty mikäli uusi omistaja sitten osaa siedättää hyvin :)

"Kajo"/"Kassu"

IMG_3260.jpgIMG_3259.jpgIMG_3257.jpg

Kajo on pentueen rauhallisin, sellainen rento jätkä. Ei paljoa valita, muttei ole myöskään ekana missään, Kajo ei turhia hötkyile, eikä hoppuile. Eihän kaikessa tartte olla eka. Varmaan tulisi luonteen puolesta hyvä näyttely kisu, mikäli luonne ei tuosta merkittävästi muutu, mutta tietenkään minä en pahemmin osaa arvoidan ulkonäköjä. Uusissa tilanteissa Kajo kulkee paljolti nenä maassa ja haistelee uteliaana. Siksi kuvatkin on vähän sen mukaisia xD

"Hehku" / "Riia"
IMG_3277.jpgIMG_3282.jpgIMG_3309.jpg

Hehkusta on nopeasti luonteensa puolesta tulossa suosikkini (kohta en suostu luopumaan siitä lainkaan!), Hehku on rohkea ja kokeilee kaikkea ensimmäisenä. Uteliaisuus näkyy voimakkaana, mikä tahansa uusi ääni tai tapahtuma saa pennun kulkemaan kohti tuota asiaa. Hehku myös oli ensimmäisenä maistamassa ruokaa ja söikin sitä hyvin. Edes koiria Hehku ei säiky.

Viimakin halusi tulla mukaan valokuviin! ;)
IMG_3274.jpg