Ei tämä sitten lähtenytkään niin lupaavasti kuin miltä näytti. Alkuun vaikutti siltä, että kenenkään paino ei lähde kunnolla nousuun. Naava ja Pihka keräsivät kyllä jonkun verran painoa, mutta jotta se painon kerääntyminen olisi hyvän puolella tulisi painoa tulla n. 10g/pv. Sitä ei ollut kertynyt vielä yhdellekään yhden vuorokauden aikana.

Sitten alkoi näyttää huonolta. Sekä Käpy että Mahla alkoivat tiputtaa painoa, joten aloitin tukiruokinnan heti. Puoltavuorokautta myöhemmin Käpy oli saanut lisää painoa, mutta Mahla oli tiputtanut entisestään. Iltapäivästä sain Mahlan painon putoamisen loppumaan ja Kävyn paino oli noussut lisää.

Illasta Mahlan paino alkoi nousta ja saavutettiin huikeat 80g paino. Tuntui että kohta tämä kääntyy voitoksi. Ja sitten tuli yö. Heräilin ruokkimaan Mahlaa yöllä 4h välein. Aamun valjetessa jouduttiin huomaamaan, että jälleen oli tullut takapakkia. Käpy oli tiputtanut jopa 10g, Naava 7g ja Pihka 6g. Joten aloitin kaikilla tukiruokinnan.

Nyt näyttää siis pahasti siltä, että Kiteeltä ei tule tarpeeksi maitoa tai pennut eivät osaa/jaksa imeä niin hyvin. Joten tukiruokintaa jatketaan niin kauan kun on tarvetta. Pyritään pitäytymään neljässä tunnissa, jotta pennut kuitenkin kävisivät myös nisällä, eikä Kiteen maidontulo ehtyisi kokonaan.

Kide tuntuisi kuitenkin voivan hyvin. Ei ole kuumetta, nisät ovat pehmeät eivätkä ole kuumat, neiti syö kyllä (joskin ei kauhean pitkiksi ajoiksi malta siirtyä pois pentujen luota) ja hiekkikselläkin on kertaalleen käyty. Juomispuoli hiukan huolettaa, kun en ole nähnyt neitiä vesikipolla. Harkitsin yhden vesikipon siitämistä pentulaatikkoon, mutta pelkäänpä että se kastelisi koko laatikon ja pikkuiset alkaisivat palella. Joten se tuskin onnistuu.