Tänään ja viimeviikon tiistaina mulla oli molemmat koirat aksaamassa. Toinen odotti vuoroa matolla ja toinen treenasi. Oli käytössä tällainen hieno lelu (http://www.koirakouluvisio.com/nettikauppa/koulutustarvikkeet/treat-train-palkkausautomaatti.hml), eli etäpalkkauksessa apuna, jotta koira pysyi paikkiksessa hyvin. Todella hieno laite, tykkään! Hallalla auttoi todella paljon ja se ei alkanut kertaakaan yllätyksekseni tänään räyhäämään, vaikka piippaili kyllä jonkun verran. Nousi kerran ylös, mutta tarjosi itsenäisesti jälleen paikkista omalle matolleen.
Viima ei ollut yhtä rauhallinen - lievästi sanottuna - vaan kiljui osan aikaa ja osan odotteli häntä heilahdellen levottomasti, ennen kuin alkoi jälleen kiljumaan. Namit eivät kelvanneet, joten hänelle kyseinen treeni oli liian vaikea. Valitettavasti ei ollut autoa, johon sen olisi voinut siirtää. Sillä se mitä tapahtuu, se vahvistuu. Joten nyt Viimalla ölinä vahvistui... Ei niin kiva, mutta ensikerralla paremmin.

Viima treenasi innokkaasti ja hyvin putke - uskalsi jo mennä suurimmalta osalta sen sisään! Ainoastaan toinen takatassu pilkisti putken ulkopuolella - kunnes paikalle saapui vieraita. Siitä seurasi karmiva älämölöö, eikä sen jälkeen enää pystynyt rauhoittumaan niin paljon, että olisi voinut keskittyä. Muutama hyppy saatiin tehtyä, kunnes vaihdettiin Hallaan.
Halla oli ihan mieletön tänään. Odotti tosiaan vuoroaan hyvin ja kaiken kukkuraksi nosti ensin kierroksia, mutta rauhoittui aivan yllättäen itse! Todella mainiota edistystä herralta.

Kun sitten keräsin kamani, makasi molemmat koirat omilla matoillaan. Kun nousin ylös ja siirryin ovelle (matot munakani kassissa), jäin sitten jutustelemaan vielä Leenan kanssa ja kumpikin tarjosi jälleen maahanmenoa, makoillen ja odottaen, että todella lähdetään.

On mulla kyllä mainiot koirat <3