Ollut melkoinen viikko. Töissä melkosta haipakkaa kun tänään on äitienpäivä: Eli onnittelut kaikille äideille! Myönnän suoraan, että nyt on jäänyt tällä viikolla pentujen kuvat ottamatta, ikävä kyllä.
Meillä on nyt kyläilemässä Saksasta vaihto-oppilas, joka on siis työharjoittelemassa kolmisen viikkoa englannin kielisessä päiväkodissa Hyvinkäällä. Johanna on todella mukava tapaus ja jonkin verran mennyt myös aikaa Suomen esittelemiseen ja tutustumiseen.

Pentujen kanssa käytiin tällä viikolla Koivukylän Faunattaressa katsomassa entisiä työtovereitani. Saivat pikkuiset paljon huomiota ja rapsutuksia sekä hyvän autoilukokemuksen lisää. Autossa ei enää kitistä ollenkaan, vaan koko joukko nukkuu rauhallisesti koko matkan. Vieraassa paikassa vieraat sylit saivat aikaan pientä jäykkyyttä, mutta lapsoset rentoutuivat nopeasti.

Kynsiä on leikelty nyt muutaman viikon ajan kerran viikossa sekä tarpeen tullen, sillä pikkuisten teräaseet kasvavat nopeasti. Nukkumisesta on tullut myös vähän haasteellista, sillä pimeän tultua alkaa riehuminen. Onneksi lapset asettuvat melko nopeasti - joskin ensin sormet ja varpaat sekä hiukset saavat kyytiä.

Tässä pentueessa ei ole suuria luonne-eroja, mutta nekin näkyvät kyllä. Naava on edelleen pentueen rohkein ja uteliain ja Pihka arin sekä kovin puremaan. Käpy on lähempänä Pihkan luonnetta, mutta aavistuksen uteliaampi ja rohkeampi. Lähiaikoina tosin Pihka ja Käpy ovat tuntuneet vaihtavan rooleja, joten saa nähdä miten lähtee kehittymään. Naava on kovin itsenäinen ja onkin enimmäkseen yksikseen, siinä missä Pihka ja Käpy riehuvat koko ajan keskenään. Kaikki kolme ovat todella innokkaita leikkijöitä ja järsivät varpaita sekä kiipeävät lahjetta pitkin, heti jos saavat tilaisuuden. Ja se tilaisuushan on useita kertoja päivässä.
Yksi yhteinentekijä sekä Rakeen että Kiteen pennuilla on: kummankin pennun pentueet tykkäävät nukkua Viiman vieressä. Mutta siinä missä Rakeen pentuja Viima jossain kehitysvaiheissa jännitti, niin Kiteen pennut ovat yrittäneet jopa leikkiä Viiman kanssa ja järsivät Viima paran jalkoja niin, että välillä Viima kiljaisee.

Eilen käytiin Angelniemessä pentutapaamisessa - vaikka eihän nämä saluki lapset enää mitään pentuja ole vaan ihan teinejä. Viima ei tällä kertaa jännittänyt lainkaan ja automatkakin sujui ongelmattomasti. Tytöllä oli itseasiassa niin kivaa, ettei olisi halunnut lähteä lainkaan. Luoksetulo ei siinä tilanteessa sitten tahtonutkaan sujua, vaikka oli siihen mennessä tullut joka kutsulla ottamaan herkun ja lähtenyt jatkamaan leikkejä. Mutta sitten kun otin hihnan käteeni ja lähdin suuntaamaan portille otti Viima ritolat. Onneksi se sitten antoi kuitenkin kiinni, vaikka täytyi kävellä neitokaisen luokse. Ei auta kuin harjoitella lisää. Kohta on ensimmäinen 1000 luoksetuloa plakkarissa. Ehkä tämä alkaa vielä jossain vaiheessa sujua. Häiröt ovat vielä todella vaikeita.
Kiitos kaikille pentujen omistajille ja maailman parhaalle saluki kasvattajalle <3 Oli aivan ihana päivä! Ja erityisen suuret kiitokset Hannulle ja Maaritille kun saimme tulla jälleen heidän tiluksilleen ja Suvi-Annalle kyydistä! Ihan mieletön päivä. Ei voi muuta sanoa.

Tänään sitten kävi pikkuiset ensimmäistä kertaa ulkona. Ei ollut yllätys, että Naava tottui valjaisiin ensimmäisenä ja käveli rohkeasti ja pisimmälle ulkosalla, haistellen kiinnostuneena ympäristöä. Se mikä aavistuksen yllätti, oli että Pihka osoittautui huomattavasti sopeutuvaisemmaksi ja rohkeammaksi kuin Käpy, joskin koiran haukku säikytti pennun vähäsen. Odotettiin, että vieras koira meni siellä kauempana pois ja Viiman haukkuminen loppui. Sitten Pihka rohkaistui jälleen ja vasta sen jälkeen vietiin sisälle, jotta kokemuksesta jäisi päälimmäisenä hyvä mieli.
Käpy nuohosi kaikkein eniten maassa ja käyttäytyi valjaissa pitkälti niin kuin äitinsä xD Onneksi jokaisen seurana oli Rae näyttämässä mallia ja Viimakin sai olla mukana liinassa. Tuntui auttavan kun oli tuttuja ympärillä. Yksikään ei alkanut itkeä, eikä jäykistynyt kauhusta, joten hyvältä vaikutti. Aletaan varmastikin melkein päivittäin ulkoilla, jotta tottuvat (ainakin jos on hyvät kelit).

Toivottavasti olen ensiviikolla ahkerampi päivittelemään tietoja, ei tule sitten näin montaa asiaa kerralla. Pahoittelen  kuvattomuutta kovasti!