Monet ihmettelevät jo sitä, kuinka kissa ja koira tulee toimeen. Vielä vieraampaa tuntuu olevan, että jokin saaliseläin ja petoeläin kykenevät asumaan sulassa sovussa saman katon alla.
Sirius, edellisen pentueen kisuneiti asustaa pupun kanssa ja pääsimme sitten pikkuisten kanssa tutustumaan menoon ja meininkiin sekä vieraisiin kissoihin.

Painotan, että sekä pennut että aikuiset kissat ovat rokotettuja, mutta itse olisin suostuvainen menemään rokottamattomien pentujen kanssa muihin kissoihin tutustumaan mikäli kissat ovat tuttuja ja tiedän niiden olevan rokotettuja sekä terveitä sisäkissoja. Täysin samanlainen käytäntö on koirilla ja toimii hyvin, tämä on myös yksi asia jota sosialistamisessa mielelläni käyttäisin - nimittäin muiden kissojen tapaaminen.
Kissojen sosialistaminen muihin kissoihin ei ole yhtä vaikeaa kuin koirien sosialistaminen muihin koiriin, sillä pienen pennun tulisi nähdä reilsuti erinäköisiä koiria koska koirien ulkonäkö variaatiot ovat hyvin suuret. Monesti puhutaankin koirista jotka ovat "roturasisteja" tämä johtuu oikeastaan siitä, että pennun äiti on yleensä ottaen samanrotuinen kuin pentu itse ja tämän rotuisia koiria ovat siksi nähneet eniten. Eli roturasisteiksi päätyvät sellaiset koirat, jotka eivät saa riittävän suurta vaihelua muiden rotuisista koirista. Kissojen ulkonäkö variaatiot eivät ole yhtä suuret ja siksi pienempi variaatio vieraita kissoja riittää sosialistamaan muihin kissoihin.

Olimme siis kuitenkin käymässä Siriuksen perheen luona ja pennut pääsivät tutustuman hurrrjan jännään ja kiinnostavaan pupuun. Pikkuiset kävivät reippaasti vieraassa vessassa, eivät kauheasti välittäneet vaikka Sushi ja Sirius vähän sähisivät ja murisivat, kunhan väistivät ja jatkoivat temmellystä. Saivat vähän totutella jälleen eri-ikäisiin lapsiin, mutta se pupu oli kyllä kaikista pennuista kiinnostavin ja jännin, kunhan pennut sen hoksasivat.
Pitkän aikaa haistelivat, kiertelivät ja pakenivatkin uteliasta Päärynää, joka välistä oli itsekin kiinnostunut ja halukas tutustumaan, kun taas välistä olisi vain halunnut ajaa pennut tiehensä. Oli kyllä mukava päivä. Isot kiitokset vierailusta <3 Nyt on väsyneitä kissanpentuja.

bild%202%20%2812%29.jpg
Naava ja Päärynä tutustuvat

P.S.
Mikäli haluaa koiranpentujen oppivan, että jokin erilajin yksilö on täysin normaali juttu olisi hyvä totuttaa pentu tähän vieraaseen lajiin jo kasvattajan luona (siinä 4-5vkon ikäisenä). Se onnistuu toki myös myöhemmin, mutta tuossa iässä pentu oppii pitämään tiettyjä asioita normaaleina ja laumaan kuuluvina. Kissanpennuilla en tiedä ikähaitaria yhtä tarkasti, mutta luultavasti aavistuksen myöhemmin.
Myös myöhemmin voi totuttaa kissan, koiran tai muun lemmikin uusiin lajeihin, mutta tutustumisen on oltava varovaisempaa ja sitä pitää tarkasti pitää silmällä (myös pennun ollessa kyseessä). Älä pakota lemmikkiäsi missään vaiheessa! Anna edetä kaikessa rauhassa ja huomioi, että molemmilla tulee olla mahdollisuus paeta paikalta, jos liikaa jännittää. Älä anna kummankaan ajaa toista nurkkaan ja palkkaa lähelle tulemisesta tai vaikka vain katsomisesta vaikka tilanne ei jännittäisikään. Näin saat paremmin totutettua lemmikkisi uuteen ja mahdollisesti pelottavaan eläinlajiin.
Kuitenkin kaksikosta voi tulla tulevaisuudessa parhaat ystävät tai ne eivät ehkä koskaan tule nauttimaan toistensa seurasta, tavoitteena kuitenkin olisi, että eläinlajit kykenisivät elämään stressittömästi samassa ympäristössä.