eli

Kuurankukka

Kuuranen.jpg

Fretti ♀, steriloitu
Albiino

Paino: 0,8kg

"Ensin on oltava tuhma, jotta voi muuttua kiltiksi"

Kuura oli ensimmäinen frettini. Keravalta ostettu pieni paperiton otus, joka tuli luokseni ja valloitti koko perheen sydämen hetkessä. Sillä ei ollut merkitystä, että kun leikittiin niin veret lensivät sormista ja kakkoja sai keräillä joka nurkasta päivittäin, silti Kuura oli ja on suurin sydämenvalloittaja, vaikka olikin peini kokoinen, jopa fretiksi.

Luonteeltaan Kuura oli vilkas, energinen ja temperamenttinen tapaus. Hän rakasti varsinkin pyyhekumeja, joita piilotteli peiton ja vuoteen alle, hihna lenkkejä sekä nukkumista hupparin hupussa taikka hihassa. Hallan kiusaaminen oli myös Kuuran lempi puuhia, hän rakasti juosta koiran luokse ja näykätä jalasta. Kaksikko myös leikki yhdessä ja se oli suloista katsottavaa.

Frettien kestokiiman takia leikkautin neitokaisen mahdollisimman pian sen jälkeen kun se oli minulle tullut. Vain kerran tarvitsi neidin kanssa lähteä lääkäriin ja silloin, totta kai, keskellä yötä ja niin kuusessa, että minkäänlaisia eksoottisteneläinten erikoistunutta lääkäriä ei ollut saatavilla. Eikä edes pieneläimiin erikoistuneita lääkäreitä. Onneksi oppikirjojen kera lääkäri myönsi, ettei tiennyt paljoakaan freteistä ja nesteytyksen jälkeen neito voi huomattavasti paremmin. Järkytys olikin suuri, kun neiti kuoli vain muutamaa kuukautta myöhemmin ilman minkäänlaisia esioireita. Puolituntia ennen kuolemaansa neiti meni veltoksi ja lakkasi liikkumasta, kylmettyen nopeasti. Ja sitten hän oli jo poissa.

"Vain hetken ohi kiitävän,
olit siinä lähellä.
Vain pienen piipahduksen teit,
sydämeni mukanasi veit.
Liian pian, kasvatit siivet.
Liian varhain pilviin nousit"

 

Nyt Kuura elää muistoissamme, lepää rauhassa rakas pieni enkelini <3 (vaikka pikku piruksihan minä sinua haukuin)