Motivaatio treenaamiseen, ei aina ole hukassa vain koiralta, vaan myös ihmisiltä. Suurin osa syyttää aikaa, että on sitä ja tätä - ei vain ehdi. Mutta onko se todella niin? Itse olen kokenut, että "ei ole aikaa" - on hyvä tekosyy kaikkeen. Tietenkin aika on rajallista, yksinkertaisesti kaikkea ei halua tehdä. Mutta näin ollen on priorisoitava asiat niin, että tekee ne, jotka ovat itselleen tärkeitä tai sujuvan elämän kannalta välttämättömiä asioita. Sen lisäksi, jotta treenaaminen olisi tehokasta, ei sen tarvite olla pitkää aikaa. Kymmenen minuuttia päivässä tekee jo merkittävän eron osaamiseen ja kehittymiseen.
Suurin osa tekeekin näin, ihan jo luonnostaan, jos siihen joukkoon ei kuulu treenaaminen, onko se sinulle sitten niin tärkeää vai onko motivaatio itselläsi liian pieni?
Motivaatiota voi helpottaa moni pieni asia. Eri ihmisillä eritavalla. Joillekin voi helpottaa se, että namit ovat valmiina, eikä niitä tarvitse alkaa pilkkoa tai valmistaa juuri ennen kuin pitäisi treenit. Joitakin auttaa valmis suunnitelma siitä mitä tekee ja joitakin pitkäaikaisempi suunnitelma, jolloin tietää mihin on tähtäämässä. Joitakin auttaa se, että aikatauluttaa treenit valmiiksi joka päiväiseen ohjelmaan ja tekee siitä rutiinin.

Oli se mitä tahansa niin on hyvä kokeilla erilaisia keinoja pitää treenaamista ja omaa motivaatiota yllä. Yksi parhaita asioita motivaatiobuustiin on edistyminen, eikä sitä tapahdu ilman töitä. Hyvä idea on myös pitää jonkinlaista päiväkirjaa, jolloin edistyminen on luettavissa jostakin. Tällöin vastoinkäymisten sattuessa voi lueskella miten hyvin on jo edistynyt ja muistaa se, että edistystä tapahtuu koko ajan, silloinkin kun on takapakkeja.
Toinen asia, joka on todella hyvä muistaa on se, ettei mikään asia ole turhaa opetettavaa. Jokainen asia, jonka lemmikillesi opetat voimistaa keskinäistä suhdettanne ja opettaa lemmikkisi oppimaan, helpottaen uusien asioiden opettamista ja voi vaikuttaa positiivisesti myös muihin asioihin vaikka treeni ei olisi saanut itse opeteltua asiaa toimivaan, se voi yllättäen vaikuttaa johonkin muuhun opeteltuun asiaan suuresti, vaikka sitä ei uskoisikaan.

Motivaatioon vaikuttaa myös oma jaksaminen. Jos elämä on sekaisin, on itsekin sekaisin. On paha vaatia itseltään enempää kuin mitä mieli tai keho jaksaa, joten joskus on annettava myös itselleen anteeksi ja aikaa lepäämiseen. Jos on koko ajan väsynyt ja ärtyistä, on hyvä ottaa selvää mistä se johtuu ja puuttua siihen, ennen kuin puuttuu treenaamisen vähyyteen. Treenaamisesta tuskin tulee paljon mitään, mikäli ärtyy nopeasti kun ei tunnu onnistuvan tai ei ole tarpeeksi tarkkana, jolloin naksuttelee mistä sattuu.

Ota siis selvää mistä motivaationpuutteesi johtuu ja käy sitten toimeen!