eli
Ihan vain Dany

bild%202%20%281%29.jpg

Kääpiövillakoira (ei rekisteröity) ♂, kastroitu
Harlekiini
sp. 20.6.2003

Säkä/paino: 31cm/7,3kg

Dany ei ole ensimmäinen koirani, mutta ensimmäinen oma koira, jos ei lasketa pentua, joka lähti uuteen kotiin veljen oletetun allergian takia (eihän se sitten koira-allergiaa ollutkaan). Dany on yksi Daisyn - perheemme ensimmäisen koiran - seitsemästä pojasta (Pentue yksi: Zorro, Laku, Valkkis ja Piki sekä pentue kaksi: Cola, Moriz ja Dany). Daisy saapui meille Espanjasta eräältä tuttavaltamme ollessani esikouluikäinen. Eipä meidän perheessä kauheasti koirista tiedetty ja kesti vielä monen monta vuotta, ennen kuin pääsin perille koiramaailman saloihin.

Dany on aina ollut perus kotikoira, eikä sen kanssa ole harrastettu mitään, mitä nyt tykättiin sen kanssa pelata futista. Lapsena opetin sille paljolti temppuja, mutta nykyään se saa enimmäkseen viettää rattoisia eläkepäiviä, vaikka osallistuu edelleen mielellään treeneihin. Suuremmaksi ongelmaksi treenaamisessa on osoittautunut kuulo ja näkö ongelmat. Dany on käytännössä kuuro ja näkee melkoisen huonosti, joten kouluttaessa pitää aina hiukan käyttää luovuutta.

Onneksi koiralla on useampi aisti käyettävänään ja Danyn kanssa onkin päädytty naksuttimen sijaan käyttämään mm. taskulamppua sekä kosketusta kylkeen.