eli
FI*Dollyblues Feels Like SummerIMG_2949.jpg
Ragdoll ♀
Sininaamio Bicolor (RAG a 03 true)
sp. 21.6.2015

Paino: 3,8kg

Ragdoll HCM Dna: N/N
FeLV/FIV: Negatiivinen
Veriryhmä: B

"I'm a princess and this is my kingdom"

Kide on ensimmäinen omakissani ja samalla myös ensimmäinen sijoituslemmikkini, mikä sinänsä oli melkoinen yllätys, että oli kissa- eikä koirapuolelta vaikka sijoitusta olin pitkään harkinnut.

Luonteeltaan Kide on varma, itsenäinen ja oman arvon tunteva leidi. Kide on se, joka katselee muiden touhuja ylväästi sohvan selkänojalta, eikä korvaansa lotkauta, jopa sähisee tai murisee varoitukseksi, mikäli joku meinaa kehdata pyytää häntä leikkimään tai yrittää vähänkään kiusata. Kun silmä kuitenkin välttää, niin kylkikaveri kyllä kelpaa ja Kide alkaa nuolla vierustoveria, halusi tuo näitä lempeyden osoituksia tai ei. Kide nauttii rapsutuksista, ruuasta ja lämpimistä paikoista (kuten saunasta, jonne kissat eivät saisi mennä). Kide tykkää kovasti olla hellittävänä, mutta sylissä hän ei mielellään ole ja nauttiikin enemmän vieressä köllimisestä ja rapsutuksista.

Näyttelyissä Kide on pärjännyt kohtalaisen hyvin nuoresta iästä huolimatta. Tuomarit ovat kehuneet myös rauhallista ja lempeää luonnetta. Kide itse ei kuitenkaan näyttelyistä pidä vaan on siellä silmät ymmyrkäisinä ja jäykkänä. Uudet paikat eivät myöskään neitiä miellytä, eikä silloin voikaan käydä hiekkalaatikolla tai syödä. Kotona tyty käyttikin pitkään ihan wc pönttöä, kunnes muutimme vanhempieni luokse, jossa wc'n käyttö mahdollisuudet rajoittuivat ja kisuille hommattiin pelletti vessa.

Kide on fiksu ja nauttii kyllä naksuttelusta, hän oppii nopeasti ja syö lähes mitä tahansa, parhaiten kelpaisi kuitenkin koirien herkut ja raksut. Koulutus tilanteessa Kide toimii rauhallisesti ja rennosti, antaen kouluttajalle paljon aikaa reagoida.